Avatar - Aang legendája


"Az isteni médium, aki leszállt a halandó világba!"
MENÜ

Korra

 17 éves, a következő Avatar, a Déli Víz Törzséből származik.

Már kiskora óta tudja, hogy ő az Avatar, és tudja irányítani a három elmet (Tűz, föld, víz) a levegőt pedig Tenzintől Aang fiától kell megtanulnia. A Déli sarkon Katara megtanítja professzionális szinten idomítani a vizet és még a gyógyításra is.

Tenzin elakarja egy kicsit halaszatni a légidomítást. Ezérz vissza megy Köztársaság Városba, viszont Korra utána megy és bajba keveredik miután igaszsgot akar szolgáltatni, de elkapja őt a rendőrség és a kihallgatáson találkozik először Linnel aki Toph lánya, és Köztársaság Város Rendőrkapitánya. Tenzin elkezdi tanítani neki a légidomítás alapjait de KOrrának nem megy és ezért összeveszik Tenzinnel, és ezért beáll a Tűzmenyétek közé, ahol Bolin szerelmes lesz belé, de Korra nem viszonozza, mert neki Mako tetszik. Amon az Egyenlőség pártiak vezetője az idomár emberek erejét képes elvenni, ezért minden idomár fél tőle. A végén Korra és Mako Amonnal megküzdenek, de sajnos Amon elveszi a képességét és nem tud idomítani (földet, tüzet, vizet) de a levegő az egyetlen elem amit képen idomítani. Elviszik a Déli Víz Törzsébe hogy hátha vissza udja adni, neki a képességét de sajnos Katara rossz hírt közöl, ogy megszakadt a kapcsolata a többi elemmel csak a levegővel tud bánni. Ekkor kijön a szobából Korra és kimegy de Mako utána megy és elmondja neki, hogy szerelmes bele. De Korra elvágtat Nagán. Elmegy és a jég szélén leül és sír. Ekkor megjelenik a háta mögött egy légidomár ruhában lévő férfi. Korra azt hiszi, hogy Tenzin az. (idézem, hogy mit mondd)

Korra: Ne most Tenzin! Szeretnék egy kicsit egyedül maradni...

Aang: Pedig te hívtál ide!

Korra: Aang!

Aang: Sikerült elérned a szellemi oldalad is.

Korra: De hogyan?

Aang: A nagy kétségbeesés idején, nyitottak vagyunk a nagy változásra.

Ekkor vissza adja az összes képességét Korrának. Ezután Korra belép az Avatar állapotba és felemelkedik majd levegő, tűz és föld gyűrűt képez és a végén az óceán vizét felemeli majd leszáll és észreveszi hogy ott van mögött Mako odafut hozzá és megcsókolja, majd a végén visszaadja Lin fém és földidomítási képességét is.

 

 

 

 

 

 

 

Asztali nézet