Avatar - Aang legendája


"Az isteni médium, aki leszállt a halandó világba!"
MENÜ

Lin Beifong

 


 

Toph lánya, Aang egyik legjobb barátja, Tenzin exbarátnője, Köztársaság Város rendőrkapitánya, Korra barátja, Föld és Fém idomár 50 éves

Toph, az anyja mindenre megtanította amire csak tudta, a legjobb földidomár a világon. Megtanította, hogy hogyan idomítsa a fémet, és hogyan lásson úgy ahogy ő vagyis a szeizmikus hullámok révén. Embereket tanított fémidomításra. Tenzin exbartánője volt, de mindeketten mást akartak az élettől ezért külön mentek. Első találkozása Korrával nem volt jó a rendőrségen találkoztak. De utána az Avatar mellé állt és segítette bármiről legyen szó. Még a rendőrkapitányi tisztségéről is lemond csak mert kétszer támadta meg a várost Amon és mind a kétszer elvesztette ezeket a harcokat. A 10. részben megvédi Tenzin családját.

Ebben a részben még az idomítási képességét is feláldozza csak azért, hogy Tenzint és a családját el ne kapják. (idézem)

Lin: Ti vagytok az utolsó légidomárok, nem hagyom, hogy Amon elvegye a képességeteket!

...

Lin: Bármi történjen ne forduljatok vissza értem. 

Tenzin: Ne, Lin! 

-Ekkor átugrik a léghajóra és fém idomítással leszakítja a külsejét az egyiknek. Majd átugrik a másikra, ahol viszont elkapják és elviszik Amonnak, hogy vegye el a képességét.

De közben Meelo megszólal.

Meelo: Ez a néni egy hős! 

Tenzin: Igen, az! 

 

 

 

 

 

 

 

Asztali nézet